Bælgfrugternes dag
Vær med til at fejre de små pus!

Den 10. februar er det bælgfrugternes dag - en dag stiftet af FN for at fejre den vigtige fødevare.

Bælgfrugter spises verden over. Også i Danmark har mange fået øjnene op for de mange gode madretter, som man kan servere med bælgfrugter.

Dog er der plads til at udvide repertoiret for mange danskere. I gennemsnit spiser vi 2 g bælgfrugter om dagen, men vi skulle gerne spise ca. 100 g.

Du er velkommen her som erfaren bønnespiser og også som novice. Her er i hvert fald et par opskrifter til inspiration.

Kylling med bønne-tomatsauce

En dejlig ret med kylling og bønner.

Der er masser af proteiner i bønnerne, og derfor er der skåret ned på mængden af kød i denne ret.

Du kan bruge bønner fra dåse, eller du kan udbløde og koge bønnerne selv.

Download opskrift på kylling i bønne-tomatsauce her

Falafler

 

Falafler smager skønt fx i pitabrød eller til en bulgursalat.

Rør gerne en youghurtdressing af youhurt naturel, smagt til med hvidløg og spidskommen

Download opskrift på falafler her

Tænker du, at det ser da meget godt ud med det der bælgfrugt, men det lyder også vildt besværligt, og på den måde slet ikke som noget for dig, så kan jeg måske hjælpe dig med et madlavningskursus?

Tryk på knappen, og hør om mulighederne for et madlavningskursus, afholdt hjemme i dit eget køkken.

Bælgfrugter og usunde stoffer

Tørrede, rå bælgfrugter indeholder forskellige stoffer som vi mennesker ikke kan tåle. Det er derfor vigtigt, at du tilbereder dem efter vejledningen på emballagen.

Stofferne er dog ingen undskyldning for ikke at få spist sine bælgfrugter, for med udblødning og kogning forsvinder de usunde stoffer, og kan ikke længere genere din mave eller fordøjelse.

Og bælgfrugter er stadig rigtig gode for dig.

Fødevarer & Formalia4600 Køge 50509888 info@fofor.dkCVR.nr. 42771686 Salgs- og leveringsbetingelser