Hjemmelavet æblemost medfører en del mere arbejde end når du køber æblemost i supermarkedet.

Men! Fortvivl ikke! Her er gode råd til forarbejdet inden du skal presse dine egne æbler til most. Læs med her

  • Hent nedfaldsæbler fra jorden løbende, gerne hver dag
  • Læg æblerne tørt og så køligt som muligt. Hvis du er rigtig sej, vasker du dem med det samme
    • Du øger chancen for at æblerne er værd at bruge den dag du skal moste - og som bonus kan dine børn stadig bruge græsplænen til at spille fodbold på uden at falde over nedfaldsæbler
  • Pluk løbende æbler når de er modne - dvs. når stilken slipper ved et let vrid i æblet
    • Læg æblerne til eftermodning - det øger sødmen
  • Hold altid dine plukkeæbler og dine nedfaldsæbler adskilt
    • Alle æbler skal skylles, men nedfaldsæbler med jord på skal vaskes grundigt - der er ingen grund til at komme jord på plukkeæblerne og dermed gøre dit vaskearbejde større
  • Skyl plukkeæbler
    • Skyl dem fri for luftens støv. Gnid gerne hvert æble mellem hænderne
    • Sorter æbler med fugleklatter fra - brug dem til æblegrød i stedet
  • Vask nedfaldsæbler - grundigt - med en ren børste eller vaskesvamp
    • Jord i mosten ødelægger smagen og du risikerer bakterievækst
    • Sorter æbler med fugleklatter fra - brug dem til æblegrød i stedet
    • Skyl æblerne igen efter vask
  • Begynd at samle flasker til opbevaring af most, eller skriv til mig at du skal bruge emballage

Gode råd om æbler til most
- og lidt om pærer

Har du pærer, kan du behandle dem på samme måde. Pærer holder sig dog ikke særlig længe sammenlignet med æbler, og de skal presses få dage efter at de er plukket.

Nogle syrlige æbler sammen med pærerne giver en mere interessant og sammesat smag i din pæremost.

Bor du i Køge eller omegn, kan du få presset og mostet æbler hos mig.

Ring 50509888 eller skriv en besked til mig, så kan vi aftale hvornår du kommer

Fødevarer & Formalia4600 Køge 50509888 info@fofor.dkCVR.nr. 42771686 Salgs- og leveringsbetingelser